14 MARS

Hej hörrni! Kommer ni ihåg att jag skrev i förra inlägget att jag kände mig sjuk? - och det var jag minsann, har varit sjuk sedan dess. Med andra ord inte speciellt kul alls. Har stått i lägenhetens fönster och längtat ut så himla mycket till våren som har vaknat till liv efter en lång tids dvala, men jag hoppas verkligen att våren är här för att stanna nu. 
Jag är ännu inte helt frisk, så jag ska försöka ta det så lugnt jag kan nu i helgen. Men ikväll ska jag i alla fall träffa Sasha efter en alldeles för lång tid, men det får bli en lugn kväll för oss. Måste även försöka få undan lite plugg i helgen - bland annat komma på en 60-tals design till en stol, men även äntligen få skriva avslutet på mitt gymnasiearbete.
Tror inte jag har berättat för er vad mitt gymnasiearbete handlar om - skriver en analys om psykisk ohälsa, ett ämne som jag tycker är väldigt intressant, men även ett ämne som jag så gärna skulle vilja lyftes upp mer än vad det faktiskt gör i dagens samhälle. Det är så fruktansvärt att det finns så många människor som mår psykisk dåligt, men som inte får den hjälp dem behöver p.g.a. ämnets tabu och samhällets i många fall bristande resurser. Eller bara det faktum att det finns ett mörkertal som inte själva vill acceptera, eller inte blir accepterade, över att de har en psykisk ohälsa. Men det är ju inte konstigare och mindre ovanligt än att man kanske exempelvis drabbas av migrän, men ändå så ska det råda en viss skam över att man inte mår bra psykiskt? Det är så fruktansvärt. Fruktansvärt att man i vissa fall ska behöva tacklas med något sådant ensam, när allt man behöver är stöd, bara för att dagens samhälle i många fall inte är villigt att acceptera?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0